Stormschade aan uw schutting

Stormschade aan uw schutting / verzekering voor uw schutting

Stormschade? Schuttingen die zijn omgewaaid met storm?
Stormen kunnen verwoestende gevolgen hebben voor onze huizen, tuinen en schuttingen. Een veelvoorkomende vorm van stormschade is het om- of scheefwaaien van schuttingen. Deze sterke windstoten kunnen zelfs de stevigste schuttingen doen bezwijken. Het herstellen of vervangen van een beschadigde schutting kan behoorlijk wat tijd, energie en geld kosten. Gelukkig biedt een goede verzekering vaak dekking voor dergelijke stormschade.

Wat te doen bij stormschade aan uw schutting?

Als u te maken heeft gehad met stormschade aan uw schutting, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Volg deze stappen om de situatie zo efficiënt mogelijk aan te pakken:

 1. Breng allereerst de veiligheid in kaart. Controleer of er geen losse onderdelen zijn die gevaar kunnen opleveren voor uzelf of anderen.
 2. Meld de schade direct bij uw verzekeringsmaatschappij. Zij zullen u informeren over het proces van het indienen van een claim en welke documentatie nodig is.
 3. Fotografeer uitgebreid de schade voorafgaand aan eventuele opruim- of reparatiewerkzaamheden. Dit zal helpen bij het ondersteunen van uw claim.
 4. Neem hierna contact op met Alex systeembouw om de schade te beoordelen en een offerte op te stellen voor;
  -Het verwijderen en afvoeren van de bestaande schutting en het plaatsen van een nieuwe schutting.
  -Of enkel een nieuwe schutting laten plaatsen.
 5. Stuur de offerte door naar uw verzekering, als u hiervoor verzekerd bent dan zal dit snel verlopen en zullen wij de schutting op kort termijn kunnen plaatsen zodat uw tuin weer veilig en afgesloten is.
  De meeste woningverzekeringen bieden dekking voor stormschade aan schuttingen. Het is echter belangrijk om uw polisvoorwaarden door te nemen en contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om de details van uw specifieke dekking te achterhalen. Vaak gelden er bepaalde limieten en eigen risico’s die van invloed kunnen zijn op de vergoeding die u ontvangt.
  Sommige verzekeraars vereisen ook dat u gebruik maakt van Alex systeembouw. Alex systeembouw heeft al meer dan 22 jaar ervaring met het produceren en plaatsen van schutting, Wij kunnen met onze expertise u dan ook voorzien van service op maat, zodat uw verzekeraar eerder akkoord kan gaan met een claim.
  Wij zorgen ervoor dat u op de hoogte bent om ervoor te zorgen dat u recht heeft op een vergoeding.

Preventieve maatregelen tegen stormschade aan schuttingen

Natuurlijk is het altijd beter om stormschade aan uw schutting te voorkomen dan ermee geconfronteerd te worden.
• Zorg ervoor dat uw schutting stevig is geïnstalleerd met voldoende versteviging en solide palen. Een hout/beton schutting van Alex systeembouw bied hier de beste oplossing voor.
• Als de beschadigde schutting is voorzien van houten schuttingpalen vervang deze dan voor betonnen schuttingpalen. Deze zijn beter bestand tegen stormschade en zijn in sommige gevallen voordeliger als houten schuttingpalen.
• Het is ook mogelijk om de schuttingpalen te verstevigen met het aanstorten van betonmortel.

Conclusie

Het omwaaien van schuttingen als gevolg van hevige storm is helaas een veelvoorkomend probleem waar geen garantie op gegeven wordt. Als u hiermee te maken krijgt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en Alex systeembouw. Wij kunnen u begeleiden bij het herstelproces en het vergoedingsproces.
Onthoud dat het herstellen of vervangen van een beschadigde schutting tijd, energie en geld kan kosten. Door goed voorbereid te zijn en passende stappen te ondernemen, kunt u echter snel weer genieten van een stevige en veilige schutting in uw tuin.
Kijk hieronder voor onze storm aanbiedingen.

Tijdelijke storm aanbieding incl. plaatsen van
hout beton schutting red class wood
.


Vanaf €100,00 m¹ heeft u een stevige hout beton schutting inclusief:

Plaatsen
21 planks tuinschermen met red class wood
R.V.S. geschroefd
Antracieten beton palen (4-zijdig glad)
Antracieten beton onderplaten (2-zijdig glad)
Afdeklat
Op maat maken van pas vakken
B.T.W.

*De aanbieding is exclusief transportkosten deze worden gebaseerd op het aantal meters schutting en het aantal kilometers rijden

Tijdelijke storm aanbieding incl. verwijderen/afvoeren van bestaande schutting en incl. plaatsen van nieuwe hout beton schutting redclass wood


Vanaf €135,00 m¹ heeft u een schutting inclusief:
Afvoeren en verwijderen van bestaande schutting
Plaatsen van nieuwe schutting
21 planks tuinschermen met red class wood
R.V.S. geschroefd
Antracieten beton palen (4-zijdig glad)
Antracieten beton onderplaten (2-zijdig glad)
Afdeklat
Op maat maken van pas vakken
B.T.W.

*De aanbieding is exclusief transportkosten deze worden gebaseerd op het aantal meters schutting en het aantal kilometers rijden